Advertlets Dan Samsung Dalam Sesi Memasak Dengan Dato’ Lee Chong Wei

Pada hari Khamis (September 30, 2010) yang lepas di Cilantro Culinary Academy (http://4sq.com/9uREtV), telah berlangsung satu event dimana Samsung telah memperkenalkan sebuah produk terbarunya iaitu sebuah peralatan Oven, model: CE117AE-S (http://bit.ly/bQ5bxF), yang juga menjemput pemain hebat Badminton negara kita Malaysia iaitu Dato’ Lee Chong Wei. Kami semua blogger dari Advertlets hadir ketika itu untuk memeriahkanya.

Ya tuan-tuan dan puan-puan, anda mendengar dengar betul, Dato’ Lee Chong Wei telah bersama kami pada hari itu bagi menunjukkan bagaimana mudahnya anda memasak makanan anda dengan model Oven ini.

Mungkin ada yang akan berkata, “Sham.. mengapa blog-post ini tak ada kena mengena dengan blog-posts anda sebelum-sebelum ini? Mengapa tiba-tiba buka cerita tentang Oven?”. Baiklah, di masa sekarang ini kita sentiasa ingin pantas, Oven adalah salah salu peralatan dapur yang boleh membantu anda mengenyangkan perut anda, ia tidaklah sukar untuk menggunakannya, aku pasti ramai tahu cara menggunakannya. Lagipun ianya sesuatu yang elektronik, like you all know, i like technologies, and oven is one of it.

Tapi yang sebernanya aku excited untuk berada pada hari itu adalah aku dapat berjumpa dengan Dato’ Lee Chong Wei secara lebih dekat, i mean seriously sungguh dekat, mengajar memasak pulak tuh, jadi ini satu peluang kepada aku untuk mendekati beliau yang selama ini terkenal kerana Badminton nya dan lihat bagaimana beliau menyiapkan makanan beliau di dapur. Bukan stalker stuff, tapi ingin melihat sifat beliau yang berlainan.



Aku rasa ganjil untuk terangkan secara detail mengenai Oven ini kepada anda semua disini, better untuk korang yang berminat untuk ketahui mengenai apakah model Oven yang dipersembahkan pada hari itu, pergi ke link Samsung Malaysia disini: http://bit.ly/bQ5bxF

Namun gambar yang paling aku tak akan lupakan adalah dibawah ini, dimana kami semua bergambar dan aku berdiri betul di belakang Dato’s sendiri.

Antara kenangan terhebat aku to be honest.

Anyway, tempat yang Samsung pilih pada hari itu sungguh hebat, bersesuaian dengan tema event pada ketika itu juga sebernanya, beberapa foto di sana membuktikannya.




Terima kasih kepada Advertlets dan Samsung atas event yang menarik ini, hopefully di masa akan datang kita akan bertemu lagi ya. :)

(Semua foto diatas diambil dengan menggunakan kamera Sony NEX-3, lihat maklumat lanjut mengenai kamera ini di website Sony Malaysia sendiri: http://bit.ly/czFvO4)

P/S: Makanan yang dimasak oleh Dato’ pada hari itu adalah Seafood Pizza.

4 thoughts on “Advertlets Dan Samsung Dalam Sesi Memasak Dengan Dato’ Lee Chong Wei

  1. Pingback: Tweets that mention Advertlets Dan Samsung Dalam Sesi Memasak Dengan Dato’ Lee Chong Wei | ShamHardy.com -- Topsy.com

Comments are closed.